29 December, 2011

al-Quran = penyembuh mujarab


Bismillahirrahmanirrahim.

Jika kita pandang tinggi dengan buku ahli sihir ( Book Of a Wizard ) , tidakkah kita sedar. Bahawasanya kita memiliki buku lebih KUAT dan MANTOP daripada buku ahli sihir itu? Mereka yang beriman pasti tahu.Mereka yang beramal dengannya pasti tahu.Mereka yang selalu membacanya pasti tahu apakah ia.

ia adalah ALQURANUL KARIM.Tidakkah kau sedar,alquran penawar bagi penyakit zahir dan batin.Orang yang kerasukan jin,yang penyembuh yang terbaik adalah ayatul Quran.Limaza ? kerana ayat-ayat dalam Qalam Mulia-NYA adalah Firman-Firman Mulia dari-NYA... Jin penciptanya Allah,pasti dia takut pada Allah SWT..

Tapi jika kita menggunakan kidmat ahli sihir ( Nauzubillah ) ianya bukan sahaja tidak berkesan , tetapi lebih menyakitkan!!! Saya tidak pernah rasa secara 'betul-betul' tetapi saya rasa dari nurani saya yang tidak seberapa ini.Masya'Allah.

Fadhilat -->

  • Sesiapa ada penyakit Asma,insyaAllah boleh sembuh
  • Siapa ada demam,silakan berpuasa
  • Siapa yang mahu solat awal waktu,bacalah surah An-Nasr 10 kali pada waktu malam setiap hari
  • Siapa sakit bacalah al-Quran

Apabila membaca al-Quran,saya merasa seperti gambaran . Huru hara hari kiamat , hari kebangkitan , sirah , isra' mikraj ' dan banyak lagi.Erti kata lain semua ada.Lengkap! ^^

SUBHANALLAH :DD

hehe alhamdulillah,itu saja:)

No comments :